Hyvinvointivaltio on kääntynyt alisuoriutumisen tilaan

23.2.2018

”Hyvinvointivaltio on kääntynyt alisuoriutumisen tilaan” – Kaikki lapset eivät enää pääse mukaan hyvinvointiin ja sosiaaliseen nousuun, sanoo lapsiasiavaltuutettu Lapsiasiavaltuutettu luovutti eduskunnalle ensimmäisen kertomuksensa lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin tilasta Suomessa.

 

SUOMESSA on herättävä lasten ja perheiden hyvinvoinnissa näkyviin vakaviin yhteiskunnallisiin ongelmiin, sanoo lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila.

Tämä käy ilmi lasten oikeuksien ja hyvinvoinnin tilaa koskevasta ensimmäisestä kertomuksesta, jonka lapsiasiavaltuutettu luovutti keskiviikkona eduskunnalle. Kertomuksessa lasten hyvinvointia käsitellään historiallisesti ja osana hyvinvointivointivaltion kehittymistä.

Kurttilan mukaan hyvinvointivaltio on kääntynyt ”alisuoriutumisen tilaan”, mikä näkyy lasten eriarvoistumisena. Lasten hyvinvointi eriytyy voimakkaasti sosiaalisesti ja alueellisesti.

”Emme riittävästi onnistu nostamaan heikossa asemassa olevia lapsia hyvinvoinnin, lahjakkuuden ja sosiaalisen nousun kärryille. Tästä kärsivät kaikki”, hän kirjoittaa raportissa.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005575832.html?share=5ca309d683492f444aac296e76ac70c5